Tarts lépést az eseményekkel

Mivel én magam is diák vagyok, ezért fel szeretném hívni a diáktársaim figyelmét arra, hogy az aktuális eseményekkel/hírekkel mennyire előnyös tisztában lennünk. Pár olyan módszert fogok megosztani a következő írásomban, ami hasznos lehet ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani a körülöttünk zajló eseményekkel.

Mint szinte minden egyetemista diáknak, nekem is fontosak az egyetemi összejövetelek és bulik. Igazán jól tud esni egy kis kikapcsolódás a csoporttársakkal, miután vége a vizsgaidőszaknak. Azonban attól függetlenül, hogy ebben a korszakban az számít a legtöbbet az embereknek, hogy jól teljesítsenek, és sikeresen zárják az éveiket, nem szabad elhanyagolni a körülöttünk zajló történéseket. Többféle módja van annak, hogy lépést tartsunk a fontos eseményekkel, ezek közül szeretnék párat kiemelni.

A közösség

A diákközösség a diákokból álló csoportok összesítő neve az oktatási intézményeken belül. Ezek a diákok tartják egymással a kapcsolatokat, ezáltal sok mindent meg tudnak egymástól. Azt ajánlom azon olvasóimnak, akik jelenleg is iskolába járnak, hogy bátran kérdezzenek rá az osztálytársaiknál, vagy évfolyamtársainkál az épp aktuális eseményekre, és hogy azok hol és mikor lesznek, hiszen ez az egyik legkönnyebb megoldás arra, hogy ne maradjunk le egy-egy jó buliról, vagy a fontosabb gyűlésekről, emellett nagyon jó ismerkedési lehetőség olyan esetekben, ha az első napot töltjük az iskolában/egyetemen.

Az iskola újságok és hírlevelek

A hírleveleket egyes iskolában a Diákszövetség írja és küldi el a tanulók számára.

Ezenkívül vannak egyetemek, ahol kifejezetten erre összeállított, diákokból álló csoportok (általában a média és kommunikáció szakos hallgatók) foglalkoznak azzal, hogy a diákközösség mindig tisztában legyen az aktuális programokkal. Ezekben a hírlevelekben leginkább olyan rendezvényekről szoktak információkat megosztani, amik az iskolával kapcsolatban kerülnek megszervezésre. 

Közösségi média

Ma már szerencsére lehetővé teszi az internet, hogy a lehető leghamarabb értesüljünk az új programokról. Régebben nyomtatott újságokból, vagy plakátokból tudhatták meg az emberek, ha valahol koncert, előadás, fesztivál vagy bármilyen fajta rendezvény kerül majd megrendezésre. Ennek a hátránya az volt, hogy ha ezekkel az információkkal már túl későn találkoztak, akkor nagyon nehéz volt összeegyeztetni az egyéb programokkal, illetve megszervezni az odajutást, ezért könnyen megtörténhetett, hogy sokan lemaradtak az általuk választott eseményről. A közösségi média egy olyan felület, ami által hamar meg tudjuk az elkövetkezendő programokat, ráadásul könnyebben rátalálhatunk a részletes információkra.

Összefoglalva

A diákok általában megállás nélkül fejlődnek, és ehhez a folyamathoz szükséges a tájékozottság. Fiatalabb korban ez azért nem könnyű, mert ez az életnek egy olyan szakasza, ahol rengeteg inger és impulzus ér minket, ezáltal nehezebb lépést tartani az összes közelgő eseménnyel, vagy rendezvénnyel. 

Nagyon fontosnak tartom, hogy diákként is folyamatosan kövessük a történéseket, hogy nyitott szemmel járjunk és rendszeresen tisztában legyünk az aktuális eseményekkel, mert ezek eredményeképp sok új ismertségre és barátságra tehetünk szert, mindemellett olyan helyekre is eljuthatunk, amire nem is gondoltunk volna előtte, és lehet, hogy legközelebb nem lesz lehetőségünk.