Alkalmazások, amelyek élménnyé teszik a hírolvasást

A mai modern világban már szinte az összes embernek van telefonja. Érdekességképpen megemlíteném, hogy a telefont, mint készüléket egy Alexander Graham Bell nevű tudós találta fel 1876-ban, de több ember neve fűződik a létrehozásához: Morse, aki távírójával segédkezett az alapok lefektetésében, illetve a francia származású mérnök: Charles Bourseul vetette fel az ötletet, hogy a hangokat továbbítani lehetne egy hálózaton keresztül.

A telefon eredete

A telefon a tudomány egyik legnagyobb találmánya volt, hiszen ezen készülék segítségével tudunk kommunikálni a családunkkal, és a barátainkkal akkor, ha távol vagyunk egymástól, és érdemes szó ejteni arról is, hogy a rendszeres használat miatt szükség esetén sokkal hamarabb tudunk segítséget kapni, vagy segítséget nyújtani mások számára. 

De hogy jönnek ehhez azok a telefonra letölthető alkalmazások, amelyeken híreket olvashatunk? Amikor a technikai fejlődés nagyot ugrott, olyan okos telefonokat gyártottak, amiken keresztül internetezni is tudtunk. Majd utána létrehoztak olyan alkalmazásokat, amik segítségével nem kell használnunk a számítógépet, hanem sokkal hamarabb elérhetővé vált számunkra bizonyos információk elérése. Ezek a programok általában az eszköz beépített lehetőségeit használják ki, így tudunk letölteni cél alkalmazásokat, játékokat, vagy a híroldalak alkalmazásait.

Hír alkalmazások

A hír alkalmazások az egyik legpraktikusabb megoldásnak tekinthetőek olyan szempontból, hogy a böngészővel néha nehezebb megnyitni egyes oldalakat, és telefonról megnyitva sokkal kompaktabb a kinézet, illetve olvashatóbbak a cikkek is. Másik előnye, hogy lehetővé teszi, hogy ne csak otthon a számítógép előtt ülve olvashassuk a legfrissebb híreket, hanem bárhol, ahol éppen vagyunk. Buszon, metrón, orvosi rendelőben várakozás közben, vagy csak reggel az ágyban, miután felébredtünk. 

Kedvenc telefonos alkalmazásaim

Belföldi hírek

Az egyik személyes kedvenc híralkalmazásom, amit napi szinten használok, az a 24.hu. Az egyik legjobbnak tartom magyar viszonylatban, mert nagyon könnyen használható, és mindig naprakész információkkal látják el az olvasót. Lehet olvasni belföldi híreket, de beszámolnak külföldi történésekről, és megtalálható benne szórakozás,időjárás, sport, technológia vagy kultúra rovat is. Nem is csoda, hogy ez az alkalmazás Magyarországon a toplista elején mindig megtalálható.

Nemzetközi hírek

A következő app, amit mindenképpen ajánlott letölteni, az a külföldi hírlapok egyike, mégpedig a CNN Breaking US & World News nevű alkalmazás, amiben a világszerte zajló eseményeket követhetjük nyomon, országokra lebontva. Az alkalmazás angol, így némi nyelvtudás is szükséges hozzá. 

Az Environment News egy olyan hírösszesítő alkalmazás, amely kifejezetten az ökológiával, a környezetvédelemmel, és a globális felmelegedéssel kapcsolatos hírekkel foglalkozik. Érdemes legalább egyszer letölteni a telefonunkra, és olvasgatni benne, hiszen ez a nagyon letisztult és átlátható app lehetővé teszi, hogy tisztában legyünk a jelenleg zajló eseményekkel a környezetvédelemben. Fontos, hogy ez iránt a téma iránt is érdeklődjünk, és hogy ezáltal tudjunk segíteni a globális felmelegedés elleni harcban. Sosem tudhatjuk, hogy egy apró tett mire lehet képes. 

A Google Hírek nevű app szintén ezen az elven működik. Azért hozták létre, hogy több híroldalt egyszerre lehessen követni, ami nagyon megkönnyíti az olvasást, és nem kell külön letölteni a kedvenc újságainkat, mert ebben az ingyenes alkalmazásban az összeset megtalálhatjuk. Rendkívül egyszerű kezelni a felületét, van lehetőség értesítések beállítására, illetve mindig hiteles forrásból tudunk értesülni a friss történésekről.

Következtetés – döntsön saját maga

Nagyon fontos, hogy olyan tartalom szolgáltatót válasszunk, akiknek nem mindig az az elsődleges szempont, hogy minél nagyobb megtekintése, vagy olvasottsága legyen, hanem a valóságon alapuló, informatív hírközlés. Ezek az alkalmazások segítenek minket abban, hogy hamarabb és könnyebben elérhetőek legyenek számunkra a kedvenc híroldalaink vagy újságaink. Ha tisztában vagyunk a körülöttünk zajló eseményekkel, akkor esélyt kapunk arra, hogy világnézetünk is kiszélesedjen.