Az események, amik hatással voltak ránk

Néhány gondolatot szeretnék megosztani a kedves olvasóimmal arról, hogy mik történtek velünk a 2021-es évben, és ezek az események hogyan hatottak az életünkre. Úgy gondolom, hogy nem csak a magam nevében mondhatom azt, hogy nagyon szeretem ezeket az évösszegző cikkeket, hiszen az elmúlt években rengeteg jó és rossz dolog történt, amik hatással voltak ránk. A sok információ miatt elég nehéz az összeset figyelemmel kísérni, ezért most kiemelnék néhány fontosabb eseményt, ami érdekes lehet mindenki számára.

Január

A 2021-es év eleje leginkább Amerikában zajlott eseménydúsan, hiszen Georgiában új szenátort választottak, illetve tüntetést szerveztek Washingtonban, majd elfoglalták a Capitoliumot. Ezekben a zavargásokban öt ember életét vesztette. Az Újév 9. napján lezuhant egy utasszállító repülőgép Indonéziában, amin 62 személy tartózkodott. Az indonéz hatóságok még vizsgálják, hogy pontosan mi történhetett a repülőgépen, ami ehhez a tragédiához vezetett. Január 20-án beiktatták Joe Bident, aki Amerika új miniszterelnöke lett.

Március 

A világ a koronavírus járvány második évét tudhatja a háta mögött. Március 4-én Magyarországon bejelentették, hogy kialakult a járvány harmadik hulláma, ezért bevezették az iskolákban az online oktatást, valamint a gyógyszertárakon, dohányboltokon és az élelmiszerüzleteken kívül mindent bezártak, hogy segítsék az embereket a járvány leküzdésében.

Március 17-én általános miniszterelnök választás volt Hollandiában, illetve Lovász László, a MTA volt elnöke megkapja az Abel-díjat a Norvég Tudományos Akadémiától.

Április

Április 14-én az amerikai elnök bejelentette, hogy kivonul Afganisztánból az Egyesült Államok. A 20 éve zajló háború végének következtében, a kivonulást követően a Tálibok átvették a hatalmat, így ebben az országban azóta is éhínség és erőszak zajlik. 

Június

Ez a hónap is rendkívül eseménydúsan zajlott, hiszen június 9-én a Salvadori Köztársaság a bitcoint hivatalos fizetőeszközzé nyilvánította. Ez azért számít nagy hírnek, mert a Bitcoin egy olyan digitális fizetőeszköz, amely még csak pár éve robbant be jobban a köztudatba.

Június 16-án megtörtént az orosz-amerikai elnök találkozó, valamint ebben a hónapban vette kezdetét az Európai labdarúgó-bajnokság, bár a járvány miatt egy év csúszással.

Szeptember

Nyáron általában kevesebb esemény történik. Ennek az az oka, hogy az emberek olyankor szabadságot vesznek ki, és elmennek nyaralni és kikapcsolódni a családdal, ezért amikor a szeptemberi hónapban mindenki visszatér a mókuskerékbe, sokkal több és figyelemreméltóbb hírről lehet olvasni. Ilyen érdekes esemény volt például az is, amikor a legnagyobb social media oldalon kitört a botrány amiatt, mert ezek az oldalak bizonyítottan káros hatással vannak a mai fiatalokra. Ezenkívül a legtöbb ország parlamenti választása is ebben a hónapban történt meg.

Október

Októberben bejelentették, hogy szeretnék Kína gazdaságát átalakítani, illetve Márki-Zay Péter megnyerte Magyarországon az ellenzéki előválasztást, így Ő indulhat majd a miniszterelnökségért az ebben az évben zajló országgyűlési választáson.

Az év vége felé általában már kevesebb fejleményt olvashatunk, hiszen mindenki készül az ünnepekre. A Karácsony és a Szilveszter az év legszebb és legcsendesebb időszaka, mert ebben az időszakban a családok összegyűlnek, jókat esznek és beszélgetnek. A 2021-es év nagyon sok ember számára nehéz volt, de nem csak a rossz történések határozzák meg az életünket, hiszen sok pozitív dolog is történt a világban, és érdemes a jóra koncentrálni, miközben nem zárkózunk el a többi eseménytől sem.