Kihagyhatatlan látnivalók Európában

Számomra az utazás egyfajta életérzés, amivel szerintem nem vagyok egyedül. Mindenki életében legalább egyszer felmerül a gondolat, hogy szívesen elmenne valahova a családjával, de vannak olyan bátor emberek is, akik egyedül kelnek útra. Számtalan cikket olvashatunk utazóktól, akik hasznos utazási tippekkel és tanácsokkal látnak el bennünket, illetve sok ember videóra veszi a tapasztalatait és megosztja velünk az élményeit.

Én magam is rengeteget utaztam már Európán belül, de a kedvenc európai országaim közé Spanyolország, Franciaország, és Olaszország tartozik.

Éppen ezért szeretnék megosztani veletek pár számomra fontos nevezetességet, amik egyben személyes kedvenceim közé tartoznak, hátha ebből az írásomból ihletet tudtok meríteni és ti is ellátogattok ezekre a fantasztikus helyekre. 

Spanyolország – Barcelona

Ez a színes kultúrával tarkított ország már az első látogatásommal belopta a szívembe magát. Ez egy Dél-Európai független állam, ami egyben királyság is, és fővárosa Madrid. Nagyon híres a barcelonai futball csapatáról, illetve a gazdag ipari tevékenységéről és a mezőgazdaság is fontos szerepet játszik az ország működésében.

Egyik legnagyobb nevezetessége Spanyolországnak a Sagrada Familia, ami Barcelonában található. Egy Antoni Gaudí nevű nagyon híres építész tervezte ezt a római-katolikus templomot 1882-ben, ami a mai napig folyamatosan épül.

Egy másik személyes kedvencem Barcelonában az FC Barcelona nevű futballcsapat stadionja, aminek a Camp Nou nevet adták. A stadionban tett 1,5 órás túra alatt nagyon sok információt tudtam meg erről az építményről, többek között azt is, hogy nagyon sok híres rendezvény itt került megrendezésre.

Franciaország – Párizs

Úgy gondolom, hogy nem mondok újat ha azt mondom, Párizs a szerelem városa. Ennek a városnak a hangulata, illetve látnivalói világszerte elterjedtek, a világ minden tájáról ellátogatnak ide az emberek, hogy lássák a fő nevezetességeit a városnak.

Kettő fő nevezetességet emelnék ki a sok közül: az Eiffel torony, és a Louvre.

Az Eiffel torony egy 324 méter magas építmény, amely 1889-ben épült és egy Gustave Eiffel nevű mérnökről kapta nevét. 2014-ben újították fel, és ma már a nevezetesség mellett lévő éttermek és üzletek lehetővé teszik, hogy kényelmesen élvezhessük a látványt.

Ha valaki a művészetek szerelmese, mindenképpen el kell látogatnia a Louvre múzeumba, hiszen itt található a világ egyik leghíresebb festménye: a Mona Lisa. Maga a múzeum nem csak belülről, hanem már kívülről is érdekes, hiszen az épület piramis alakú, és az egészet üvegből építették meg.

Olaszország – Róma

Olaszország nem csak a tavairól vagy a történelméről híres, hanem a kultúrájáról is. Az ország fővárosa Róma, ahol rengeteg érdekes látnivaló megtalálható. Ez a város a Vatikán otthona, emiatt nagyon sok hívő ember is megfordul itt, hogy láthassák a lenyűgöző építészeti remekművet: a Szent Péter Bazilikát. 

A római Colosseum az ország egyik leghíresebb építménye, emellett a város szimbólumának is nevezik. Keletkezését a Római Birodalom idejére teszik, és ez az egyik legjelentősebb alkotás a római építészetben. Ajánlott kora reggel megérkezni a Colosseum bejáratához, mert szinte mindig hosszú a várakozási idő és sokat kell sorban állni.

Érdemes ellátogatni a Trevi-kúthoz, ami a világ egyik leghíresebb szökőkútja, és nem mellesleg az egyik legszebb is. Úgy tartják, hogy ha aprópénzt dobunk a kútba a vállunk felett, akkor még visszatérünk a városba.

A rengeteg római látnivaló mellett nem szabad kihagyni az igazi olasz fagylaltot, kávét és a nagyon ízletes olasz pizzát sem.

Következtetés

Ez a kontinens nem csak a gazdag éghajlatáról híres, hanem a színes művészetéről, építészetéről illetve a sokszínű kulturális értékeiről. Ajánlott az életben legalább egyszer elutazni ezekre a helyekre, hiszen utána rendkívül gazdag élménnyel térnek haza.